Turis-P

Turis-P undersökning

Vid godartad prostataförstoring med avflödeshinder utförs en sk. hyvlingsoperation. Den utförs via urinröret, i narkos, ett ingrepp som i korthet går ut på att skrapa/hyvla undan prostatavävnad som förtränger urinröret. Efter läkning, möjliggörs ett bättre flöde förbi området där prostatavävnaden tagits bort. Efter operation som tar ca 1 h, vårdas patienten på avdelning över natten. Under vårdtiden får man ha en kateter i urinröret. Dagen efter operation tas katetern bort och kontroll sker att man kan kissa och att patienten kan tömma blåsan ordentligt innan hemgång.

Det är vanligt efter operation att urinen kan vara blodtillblandad periodvis under ca 4-6 veckor. Uppföljning sker via ett frågeformulär som delas ut efter operation och som sedan ifylles och insändes 3 månader efter operation. Din operatör svarar brevledes och bedömer om operation gett tillfredställande resultat. Om behov finns bokas ett återbesök för uppföljning.

Operationen sker på en operationsavdelning centralt inne i Stockholm på Olof Palmes gata 13, 8 tr. Parkering sker på gatan eller i parkeringshus på Norra bantorget, alt tas tunnelbana till Hötorget.


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.